fbpx

Slipp bekymmer med laddstolpar

På Opigo erbjuder vi säkra och smarta laddstolpar som innebär en bekymmersfri laddning av elbilar samt minimal administration och hantering.

Ring för kostnadsfri konsultation: 010-207 00 24

Eller fyll i nedan

Laddstolpar som passar för alla tillfällen​

Många ser fördelarna med att använda en elbil istället för en bensin- eller dieseldriven. Självklart är den stora fördelen att det gör enorm stor skillnad för miljön men det finns även andra fördelar med att köra en elbil.

Bland annat blir driftkostnaderna för en elbil mycket mindre samtidigt som skatt och försäkring för elbilar är lägre, jämfört med bensin- eller dieseldrivna bilar.

Laddstationer och laddstolpar hemma

Tekniskt sett är det möjligt att ladda sin elbil via ett vanligt eluttag hemma men detta brukar inte rekommenderas och medför vissa risker. Det finns en stor möjlighet för att uttaget blir överhettad och kan i vissa fall skapa en brand. På grund av detta är det fördelaktigt att installera en laddstolpe eller en laddbox hemma. Det går dessutom mycket snabbare att ladda sin elbil med en laddstolpe eller laddbox jämfört med det vanliga eluttaget.

Laddstolpar brukar vanligen användas av företag eller föreningar där flera elbilar kommer laddas och kanske även vid samma tidpunkt. Speciellt parkeringshus eller parkeringar använder främst laddstolpar för att kunna hantera ett stort antal laddningar.

Svårigheter och utmaningar med en elbil

Det skapas hela tiden nya och smarta lösningar för att det ska vara lönsammare att köra en elbil, exempelvis kan du som privatperson vara berättigad till supermiljöbilspremie när du köper en elbil eller en hybrid. Dessutom är priserna för elbilar på väg ner ytterligare samtidigt som driftskostnaderna blir billigare eftersom det finns färre punkter vid service och dylikt. Många som är osäker kring att köpa en elbil är laddningen av den. Hur ofta kommer jag behöva ladda bilen? Jag har lång väg till jobbet varje dag, kommer bilen att klara sig hela vägen dit utan att behöva laddas? Vart kan jag hitta en laddstolpe innan jag åker hem?

Räckviddsångest kallas detta och är inte ovanligt inom detta område. Det är en stor oroande faktor som många känner till även om en elbil täcker åtminstone 90 % av alla dagliga resor utan några som helst problem. Kör du däremot långa sträckor kan det krävas en del planering för att ladda på bästa och optimalt vis. Antalet laddstolpar och laddstationer ökar markant för varje dag som går och kommer fortsätta att göra det ett bra tag framöver.

 

Laddstolpar för alla tillfällen

Oavsett om du är privatperson i en bostadsrättsförening, ett företag eller ett fastighetsbolag ska det finnas säkra och smarta laddstolpar till förfogande. Med lösningar från Opigo finns funktioner som passar alla tillfällen och som kommer hjälpa vid användning av laddstolpar. Utefter förutsättningar hittar man rätt lösning efter behov. Som bostadsrättsförening vill man att det ska vara minimal administration och hantering av laddstolpar. Med hjälp av personliga RFID kort/taggar går det enkelt att styra sin laddning och samtidigt hålla koll på den faktiska förbrukningen som betalas i efterskott. Alla får betala för sin egen förbrukning och mäts samt debiteras per användare vilket medföljer att minimal administration krävs från bostadsrättsföreningens sida. Detta kan även hjälpa till att öka värdet på bostäder som bostadsrättsföreningen verkar inom, många kanske inte ens kikar på boenden som inte kan erbjuda smarta och enkla laddningsmöjligheter.

På Opigo erbjuder vi laddstolpar för företag som erbjuder de anställda en bekymmersfri laddning av elbilar. Oavsett om det handlar om privata eller tjänstebilar finns smarta lösningar som kan hantera förmånsvärden för att kunna följa skattelagstiftningen. Det finns även helhetslösningar för laddstolpar där själva laddningen kan växa i samband med företaget. Laddboxar tillsammans med laddstolpar från Opigo erbjuder funktionen lastbalansering, en viktig funktion som skyddar huvudsäkringen från att överbelastas. Detta genom att reglera antalet bilar som kommer laddas vid samma tidpunkt.

 

Fastighetsbolag kan erbjuda laddstolpar till sina hyresgäster

Viktigt att tänka på är att den senaste tekniken och produkter som erhåller hög kvalitet finns tillgänglig för att hyresgäster ska få en så bekymmersfri laddning av sina elbilar som möjligt. Precis som med företag eller bostadsrättsföreningar har laddstolpar och boxar från Opigo hög kvalitet och ett system som är förberett för att enkelt kunna lägga till fler användare och laddare för eventuella framtida behov. För er som fastighetsbolag är det minimal administration tack vare att förbrukningen av el mäts och sedan debiteras varje enskild användare och återbetalas till verksamheten. Det går att enkelt hålla koll på sin egna förbrukning genom kort eller tagg som hela tiden uppdateras för att se mängden som laddas. I efterskott betalar hyresgästerna endast för sin egna förbrukning.

 

Laddstolpar som används av allmänheten

Även på allmänna platser behöver vi ibland ladda våra elbilar. Exempelvis på hotell, golfbanor, handelsplatser eller konferensanläggningar kan det komma att behövas. Med hjälp av laddstolpar från Opigo blir detta även här en enkel och effektiv lösning tack vare olika parkeringsappar och andra betallösningar som exempelvis RFID laddkortet eller brickan som kan användas. Med denna tagg eller kort kan du själv styra din laddning och sedan betala för din faktiska förbrukning, vilket sker i efterskott.

För den som vill erbjuda elbilsladdning via laddstolpar och laddstationer krävs även här minimal administration eftersom elförbrukningen mäts individuellt och debiteras per användare. Detta återbetalas sedan till företaget, dessutom har samtliga laddstolpar och laddboxar fria uppdateringar av mjukvaran. Detta gör att det enkelt går att koppla på fler laddare om framtidens behov skulle öka. Samtliga laddstolpar från Opigo använder dynamisk lastbalansering eftersom det är så pass viktigt att inte överbelasta huvudsäkringen. Efter behov går det att minska eller öka kapaciteten på antalet bilar som kommer laddas samtidigt.

Oavsett var du finns i Sverige kan Opigo hjälpa dig med smarta lösningar för laddstolpar. Ring för kostnadsfri konsultation: 010-207 00 24.

Taggar:
laddstolpar Stockholm, laddstolpar Uppsala, laddstolpar Västerås, laddstolpar Mälardalen, laddstolpar Enköping

Letar du efter ett grönt alternativ?

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!