Laddstolpe för din Bostadsrättsförening

Vi på Opigo hjälper dig och din bostadsrättsförening installera marknadens smartaste laddstolpar, laddstationer och laddboxar.

Möt en Opigo-rådgivare och få svar på era frågor

Vi tar gärna ett samtal med dig och berättar mer om projektet.

bostadsrättsförening laddstolpe

Just nu

Ni som bostadsrättsförening får just nu 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag via Ladda Bilen Bidraget

Att erbjuda elbilsladdare för medlemmar i en bostadsrättsförening blir allt viktigare med dagens fordonsutveckling. För att vi tillsammans ska kunna nå målet om en fossilfrifordonsflotta år 2030 behöver bostadsrättsföreningar installera laddstolpar så att deras medlemmar att köra elbil.

I dagens samhälle är tillgången till laddare ofta en helt avgörande faktor när människor letar nytt boende. Kör du elbil kommer du med största sannolikhet att välja en bostadsrättsförening som kan erbjuda laddstolpar i eller i närheten av hemmet.

Helhetslösningar mot bostadsrättsförening

Med vårt brinnande engagemang för hållbarhet och ny teknik har vi tillsammans med våra kunder tagit fram skräddarsydda lösningar över hela landet och söker ständigt nya utmaningar. På Opigo jobbar vi med helhetslösningar för våra kunder. Det innebär att vihjälper er med hela projektet att installera laddstolpar – från start till mål. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för er att installera elbilsladdare i er bostadsrättsförening.

Låt oss börja med ett kostnadsfritt platsbesök tillsammans med någon i vårt kunniga team. Vid besöket tittar vi på era förutsättningar och hur många laddplatser som ni har användning för, därefter tar vi fram en lösning som passar just er!

ladda i bostadsrättsförening

Den bästa platsen för att ladda elbilen är den ordinarie parkeringsplatsen

Därför är det extraviktigt att kunna erbjuda boende i en bostadsrättsförening elbilsladdning. Det kan ni göra genom att installera laddstolpar eller laddboxar som har ett eller flera ladduttag.

Varför installera laddstationer i bostadsrättsförening?

  1. Höjer värdet på alla lägenheter i föreningen. Det betyder att inte bara de med elbil ha nytta av installationen av laddstationer utan att alla i föreningen tjänar på värdeökningen som laddstationerna bidrar med.
  2. Ökar intäkterna på parkeringsplatserna genom att föreningen kan ta ut en förhöjd parkeringsavgift på de parkeringsplatser som är försedda med laddstationer . Föreningen kan även tjäna några öre på varje kWh som laddas från föreningens laddstationer.
  3. Just nu får ni som bostadsrättsförening 50% i bidrag på den totala investeringskostnaden (laddstolpe + installation). Läs mer här.

”Valet av leverantör till vår BRF föll på Opigo. Från första kontakten upplevde vi att de var enkla och tydliga att kommunicera med. Leverans och installation fungerande mycket bra. Nu, som nöjda kunder får våra medlemmar alltid bra service när de kontaktar dem. Vi kan varmt rekommendera Opigo.”

Stefan Petersson, BRF Äppelblomman i Bromma

Varför är den bästa platsen att ladda bilen ordinarie parkeringsplatsen?

Vid normalladdning så laddas bilen med cirka 2 mil per timme. Detta gör att dagsbehovet om 5 mil enkelt laddas över nattens timmar.

En elbil drar i genomsnitt 2 kWh el per mil vilket motsvarar en kostnad på ca 3-4kr per mil. Detta kan jämföras med bensin eller diesel där man hamnar kring 15-20kr per mil med dagens bränslekostnader. Er förening kan alltså spara mycket pengar i drivmedelskostnader genom att installera laddstolpar.

Hur ni som bostadsrättsförening kommer igång

Undersök intresset i er förening

Vilket intresse finns det i er föreningar för elbilar? Hur många kör elbil idag och hur många kan tänkas köra elbil om fem år. Vi hjälper er ta reda på hur många laddplatser ni behöver. Energirådgivningen tillhandahåller ett dokument som du enkelt kan ladda ner och dela ut till de boende i bostadsrättsföreningen.

Vem äger marken?

Äger bostadsrättsföreningen marken kan installationen av elbilsladdare startas. Vid en annan markägare behöver en överenskommelse göras för att på så sätt tydliggöra vem som kommer att äga elbilsladdaren.

Hur ser elnätet ut?

Undersök förutsättningarna för laddplatser i er bostadsrättsförening, hur ser elnätet ut? Finns det tillräckligt med ledig effekt i fastigheten och/eller i området. Det här kan Opigo hjälpa er med vid ett kostnadsfritt platsbesök.

Kontakta Opigo så bokar vi in ett kostnadsfritt platsbesök hos er

Vi strävar efter enkel, tydlig och transparent kommunikation med våra kunder. Under platsbesöket går vi igenom vilka möjligheterna är för just er bostadsrättsförening. Hur ser förutsättningarna att förse er förening med laddare ut? 

Vi erbjuder totalentreprenad på önskad anläggning

Efter platsbesöket ger vi er en offert där vi har tagit i beaktande vilken typ av laddstation som passar för just era ändamål. Investeringskostnaden består av hårdvara, installation, driftsättning och inbland även markarbeten. På grund av detta erbjuder vi totalentreprenad där vi sköter hela projektet och kunden har endast en kontaktpunkt hos oss.

Sök bidrag via Ladda Bilen Bidraget - vi hjälper er självklart

Med Ladda Bilen bidraget får ni möjlighet att återbetalas 50% av det ni har investerat. Detta gäller hela arbetet, både hårdvara och installation. Vi hjälper er gärna med ansökan. Investeringsbidraget går att ansöka både före och efter installationen (inom sex månader).

Avtalsskrivning och projektplanering i samråd med er

Installation, driftsättning och utbildning

Vi på Opigo samarbetar med certifierade partnerinstallatörer över hela landet vilket garanterar er en trygg och säker installation av laddare. Våra installationspartners är godkända av elsäkerhetsverket och har många års erfarenhet inom elbilsladdning.

laddstolpe bostadsrättsförening

Kundservice

För att du som kund till oss på Opigo ska känna dig trygg har du tillgång till vår kundservice dygnet runt.

”Opigo hjälpte oss med hela projektet att installera 14 stycken laddplatser i vårt garage. Opigo sköter även debiteringen och kundsupporten mot medlemmarna så att laddningen sker på ett rättvist och problemfritt sätt. Detta upplever vi som väldigt viktigt i vår bostadsrättsföreningen för att undvika extra arbete/administration för styrelsen. Vi kommer att bygga ut med ytterligare laddplatser och Opigo har fått ansvaret för även denna installation”

Johan Ek, BRF Serenaden i Västra Eriksberg

Börja ladda era elbilar!

Enkel användning & betalning i appen!

Med vår tjänst EVcore för bostadsrättsförening och företag kan ni enkelt erbjuda era medlemmar, anställda och besökare laddmöjlighet. Varje elbilsägare debiteras direkt för sina laddade kilowattimmar (kWh), helt utan administration.

Vår kompletta helhetslösning för Bostadsrättsföreningar

Smarta laddstolpar

Vi samarbetar med de ledande leverantörerna av EU-godkända laddstolpar och kan därmed leverera smarta laddstolpar som matchar era specifika funktionskrav. Läs mer om våra smarta laddstolpar!

Smarta tekniska system

Med Opigos lastbalansering utnyttjar ni all tillgänglig effekt i fastigheten på ett effektivt sätt. Detta innebär att flera elbilar kan laddas samtidigt gentemot traditionell elbilsladdning. Tagg-system (RFID) för aktivering av laddning kan implementeras för att undvika obehöriga från användning. Läs mer om smarta tekniska system!

Installation och driftsättning

Vi på Opigo samarbetar med certifierade partnerinstallatörer över hela landet vilket garanterar er en trygg och säker installation. Fråga oss gärna vilka vi samarbetar med i just Er stad!

EVcore, drift och betaltjänst

Med EVcore får ni alltid en rättvis debitering av den förbrukade elen. Föreningen har inga dolda eller löpande avgifter och tjänsten är dessutom helt administrationsfri.

Utbildning och service

I samband med driftsättningen av era laddstolpar håller vi alltid en enklare utbildning och genomgång av systemet. Avtal om löpande övervakning, teknisk support och service kan tecknas vid färdigställt projekt.

Ladda Bilen Bidraget

Ladda Bilen Bidraget är ett investeringsstöd från Naturvårdsverket där ni som bostadsrättsförening får 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag. Ansökan om bidraget kan skickas in före eller efter färdigställt projekt och vi på Opigo hjälper er självklart kostnadsfritt med ansökan. Passa på när bidraget finns kvar!

Att erbjuda elbilsladdning i Bostadsrättsförening

Att installera laddstationer för elbilsladdning i en bostadsrättsförening kan till en början låta som ett stort och dyrt projekt att dra igång. Men så behöver det inte alls vara. Genom att ta hjälp av en helhetsleverantör av laddstationer kan ni i föreningen fokusera på det ni är bra på och lämna över hela ladd-projektet till någon som har kunskap och erfarenhet inom området.

”Ni har en vision och vi som helhetsleverantör hjälper er att förverkliga den, utan krångel!”

  1. Höjer värdet på alla lägenheter i föreningen. Det betyder att inte bara de med elbil ha nytta av installationen av laddstationer utan att alla i föreningen tjänar på värdeökningen som laddstationerna bidrar med.
  2. Ökar intäkterna på parkeringsplatserna genom att föreningen kan ta ut en förhöjd parkeringsavgift på de parkeringsplatser som är försedda med laddstationer . Föreningen kan även tjäna några öre på varje kWh som laddas från föreningens laddstationer.
  3. Just nu får ni som bostadsrättsförening 50% i bidrag på den totala investeringskostnaden (laddstolpe + installation). Läs mer här.
Innan man kontaktar en helhetsleverantör av laddstationer bör man först ha tagit beslut om att man ska installera laddstationer i föreningen. Det är också bra om man vet på ett ungefär hur många laddstationer man vill ha installerat samt vart man vill ha dem placerade.

Hur många laddstationer ska vi installera?

Det är såklart beroende på hur stort intresset är i föreningen. Men som en fingervisning brukar vi rekommendera mellan 15-20% av parkeringsplatserna vid en första installation. Vid den första installationen förbereder vi även för en smidig och kostnadseffektiv utbyggnad av fler ladd-platser allt eftersom behovet ökar.

Vart ska vi placera laddstationerna?

Det mest kostnadseffektiva är att installera laddstationer / laddboxar på vägg i ett garage då detta inte kräver grävning. Är detta inte möjligt går det självklart även att installera laddstationerna / laddboxarna på en öppen parkeringen (tex en grusplan). Se vår lösning här:
Under år 2020 får ni som bostadsrättsförening 50% av den totala kostnaden (laddstationer + installation) i bidrag. Bidraget kallas Klimatklivet och finansieras av staten för att skynda på omställningen till en elektrisk fordonsflotta. Ansökan om bidraget kan skickas in både före och efter färdigställd installation. Läs mer om Klimatklivet och ansök i länken.

Investeringskalkylatorn

Räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Total investeringskostnad

kr
kr
kr
kr
kr

Månadskostnad per plats

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Skicka en intresseanmälan

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!