Våra smarta laddboxar

Våra samarbetspartners

Chargestorm connected 2 - enkeluttag

Inbyggd säkring och jordfelsdetektering

Chargestorm connected 2 - enkeluttag

Inbyggd säkring och jordfelsdetektering

Laddboxen ansluts till internet via ethernet-kabel men kan även levereras med inbyggt 3g/4g-modem. Precis som storebrodern med dubbeluttag har denna laddbox RFID-läsare och reglerbar laddeffekt. Den stödjer också NANOGRID – en lösning för dynamisk lastbalansering mellan flera enheter.

Chargestorm connected 2 - dubbeluttag

Inbyggd säkring och jordfelsdetektering

Chargestorm connected 2 - dubbeluttag

Inbyggd säkring och jordfelsdetektering

Med dubbla uttag och intern lastbalansering är Chargestorm Connected 2 ett bra alternativ för dig som behöver ladda två bilar samtidigt. Laddboxen ansluts till internet via ethernet-kabel men kan även levereras med inbyggt 3g/4g-modem.

Zaptec Pro

Robust finish och självstängande lock

Zaptec Pro

Robust finish och självstängande lock

Zaptec Pro är en smart laddstation med egen lösning för dynamisk växling mellan en- och trefas i laddningen. Detta gör att laddningssystemet utnyttjar den tillgängliga kapaciteten i fastigheten optimalt. Lastbalansering sker även mellan flera enheter i samma system, så att tillgänglig ström automatiskt blir jämnt fördelad mellan de aktiva laddstationerna.

eRange IQ

MID-godkänd energimätare & RFID-läsare

eRange IQ

MID-godkänd energimätare & RFID-läsare

eRange IQ är en smart laddastation med så kallad fulldynamisk lastbalansering. Det innebär att den kan mäta den tillgängliga strömkapaciteten i fastigheten och anpassa laddstyrkan då ström behövs på annat håll. Internetaccess sker via WiFi eller LAN. Smarta backupfunktioner gör att den fortsätter ladda även om internetåtkomsten skulle svikta.

Charge Amps Halo

Extra schukouttag för t ex dammsugning

Charge Amps Halo

Extra schukouttag för t ex dammsugning

Denna elbilsladdare är inte bara en effektiv kompanjon i elbilsägandet, utan ser även väldigt bra ut. Den monteras enkelt på vägg eller stolpe. Chassiet tillverkas av återvunnen aluminium vilket är ett beständigt och klimatsmart materialval. Bredvid Typ 2 uttaget hittar du även ett extra schukouttag för t ex dammsugning. Halo ger effektiv laddning på upp till 11 kw/h.

Charge Amps Aura

Går att få med stöd för GSM/LTE

Charge Amps Aura

Går att få med stöd för GSM/LTE

Storebror till Halo, som låter dig ladda två bilar samtidigt är Charge Amps Aura. Den monteras enkelt på vägg eller stolpe. Chassiet tillverkas av återvunnen aluminium vilket både är ett beständigt och klimatsmart materialval. Här får du en rad smarta funktioner såsom lastbalansering mellan uttagen, upp till 22 kw/h laddning och styrning via OPIGOS egen smarta molntjänst EVcore.

DEFA eRange® Duo

Dubbla uttag för laddning av 2 bilar

DEFA eRange® Duo

Dubbla uttag för laddning av 2 bilar

DEFA:s laddstation har ett kompakt yttre med ett imponerande inre. Den går att få med en rad olika konfigurationsalternativ såsom fast eller löstagbar kabel, med eller utan MID-godkänd energimätare och dynamisk lastbalansering. Bakom den låsbara frontpanelen av aluminium sitter jordfelsbrytaren, vilken kan användas för att slå av strömmen till laddboxen och sätta stopp för obehörig användning. Laddningseffekten kan justeras mellan de två uttagen.

Alltid på våra laddstationer

Vi på OPIGO har en bred produktportfölj med många olika typer av laddstationer. Vi samarbetar enbart med laddstations-tillverkare som utvecklar EU-godkända smarta laddstationer med hög kvalité och lång livslängd. På så sätt garanterar vi en trygg och säker anläggning med produkter som klarar av dagligt slitage och det svenska klimatet.

Smarta laddstationer – smart hem

Smarta laddstationer är någonting som kommer spela en allt större roll i utvecklingen av våra uppkopplade hem och levnadsvanor. Vi erbjuder laddstationer som bland annat är förberedda med den senaste vehicle-2-grid teknologin (ISO15118) vilket innebär att du till exempel kan nyttja bilens lagrade energi i hushållet när elpriset är som högst och ladda bilen från elnätet när elen är som billigast.

Typ 2-uttag

På samma sätt som att alla vägguttag i ert hem är utformade likadant har elbils-branschen tagit fram ett standardiserat uttag för elbilsladdning. Uttaget kallas Typ 2 och är EU-standard sedan 2014. Alla biltillverkare har anpassat sig efter standarden vilket medför att ni kan ladda alla elbilar och laddhybrider från detta uttag (även Tesla).

Mode 3-laddning

År 2017 beslutade EU att Mode 3 ska vara den standardiserade säkerhetsklassen för elbilsladdning inom Europa. Alla våra laddstationer laddar med mode 3-laddning vilket är den högsta säkerhetsklassen vid växelströmsladdning. Det innebär bland annat att laddstation och elbil kommunicerar med varandra innan laddningen aktiveras för att säkerställa att laddningen kan genomföras på ett säkert sätt.

Laddhastigheter

För elbilsladdning i hemmet eller vid företaget är det absolut vanligast att man installerar laddare med ladd-effekten 3,7 kW, dvs 1-fas 16A. Med 3,7 kW laddar man sin elbil med drygt 2 mil/h vilket räcker gott och väl i de allra flesta fallen eftersom man står parkerad under relativt lång tid.

Har man behov att kunna ladda upp sin elbil snabbare än 2 mil/h är nästa steg 11 kW, dvs 3-fas 16A. Med 11 kW laddar man upp sin elbil med drygt 6 mil/h. Något att ha koll på är om bilen klarar att ta emot den effekten. Majoriteten av alla laddbara bilar klarar nämligen bara av att ta emot 1-fas-laddning.

Ladda Tesla

Att ladda en Tesla fungerar på precis samma sätt som att ladda vilken annan elbil som helst och kan alltså ladda från alla våra laddstationer. En Tesla kan ta emot 3-fas-laddning med det går lika bra att ladda från en laddstation som ”endast” kan leverera 1-fas-laddning.

Investeringskalkylatorn

Räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Total investeringskostnad

kr
kr
kr
kr
kr

Månadskostnad per plats

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Skicka en intresseanmälan

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!