Laddstolpar för Företag

Investera i laddinfrastruktur för ditt företag – installera marknadens smartaste laddstationer, laddboxar och laddstolpar.

Möt en Opigo-rådgivare och få svar på era frågor

Vi tar gärna ett samtal med dig och berättar mer om projektet.

Laddstolpar för Företag

Just nu

Just nu får ni som företag 50% i bidrag av den totala investeringskostnaden via Ladda Bilen Bidraget

Att välja elbil eller laddhybrid som tjänstebil blir allt populärare tack vare de subventioner och miljömässiga fördelar det medför. Med en kraftigt ökande mängd elbilar behövs möjlighet till laddning, inte bara utmed vägarna utan även på företagsparkeringar. Att möjliggöra elbilsladdning för företagets anställda visar att företaget lägger stor vikt vid miljöarbete, hållbarhet och god service.

Vill ert företag erbjuda laddstolpar för elbilsladdning?

Med mångårig erfarenhet i branschen tar vi gärna hand om hela projektet för att ni ska kunna fokusera på det ni är bäst på. När ni lämnar över ansvaret till oss på Opigo garanterar vi er en nära kontakt för att ni ska känna er trygga i ert val av leverantör.

Låt oss börja med ett kostnadsfritt platsbesök tillsammans med någon i vårt kunniga team. Vid besöket tittar vi på era förutsättningar och kommer fram till en lösning som passar just er.

företag elbilsladdning

”Det känns jättebra att vi nu kan erbjuda våra kunder en administrationsfri helhetslösning för installation av säker, effektiv och miljösmart elbilsladdning. Vi behöver kunna erbjuda våra föreningar den tjänsten och har fått väldigt positiv respons på erbjudandet. ”

Eva Göthe teknisk rådgivare och kvalitetsansvarig på Habitek

Framtidssäkra ditt företag

Tillsammans når vi ett fossilfritt sverige 2030

Fördelar med att installera laddstolpar vid ert företag

Antal laddbara bilar i Sverige

Hur ni som företag kommer igång

Undersök intresset hos era anställda och kunder

Hur stort är intresset av elbilar hos de anställda? Hur ser framtidsplanerna ut för transportmedel? Lutar det åt elbilar och hybridbilar?

Ägande av mark

Kontrollera vem som är markägare om det inte är ni som företag. Gör då en överenskommelse med markägaren och var noga med att ni har tillstånd att installera laddstationer på den angivna platsen.

Bygglov

Vid kontakt med kommunen får ni info om det finns bestämmelser kring bygglov för laddstationer. I de flesta fall behövs inget bygglov. Dock kräver ett väderskydd/tak till laddstationerna det.

Elnät och anslutning

Undersök hur elnätet ser ut och kontakta elnätsbolaget för att se var det finns el i närheten. Här kan du även beställa elnätsanslutning till laddstationerna om behovet finns.

Normalladdare eller snabbladdare

Vilket behov finns hos er? Normalladdning innebär en effekt på högst 22 kW. Det är normalt det som sker i hemmet under natten, eller på arbetsplatsen under dagen. Snabbladdning innebär en effekt på mer än 22 kilowatt. Snabbladdare återfinns ofta utmed större vägar eller på en annan strategiskt placerad plats.

Kontakta Opigo så bokar vi in ett kostnadsfritt platsbesök hos er

Under platsbesöket ser vi vad anläggningen har för kapacitet och hur väl utvecklat elnätet är.

Vi levererar en totaloffert på önskad anläggning

Opigo vill att det ska vara en smidig lösning för er som företag och levererar en totaloffert på den önskade anläggningen. Du kan räkna på avskrivningstid för laddstolpar i vår investeringskalkylator.

Sök bidrag via Ladda Bilen Bidraget. Vi hjälper er självklart med ansökan

Möjlighet finns att söka ladda bilen bidraget både före och efter installationen, sebans 6 månader efter anläggningen är driftsatt. Opigo erbjuder gärna vår hjälp med ansökan.

Avtalsskrivning och projektplanering i samråd med er

Installation, driftsättning och utbildning

Opigo sköter installation, driftsättning och arbetar med administrationsfria lösningar för att underlätta ert arbete.

”Opigo hjälpte oss med hela processen från start till färdig installation, vilket har underlättat enormt mycket och vi känner stor tillit till Opigo”

Thomas Carlsson, Fastighetschef på Branäsgruppen

Börja ladda era elbilar!

Enkel användning & betalning i appen!

Med vår tjänst EVcore kan ni enkelt erbjuda era anställda och besökare laddmöjlighet. Varje elbilsägare debiteras direkt för sina laddade kilowattimmar (kWh), helt utan administration.

Tjänsten erbjuder:

Skaffa enkelt laddstation med vår kompletta helhetslösning för företag!

Smarta laddstolpar

Vi samarbetar med de ledande leverantörerna av EU-godkända laddstolpar och kan därmed leverera smarta laddstolpar som matchar era specifika funktionskrav. Läs mer om våra smarta laddstolpar!

Smarta tekniska system

Opigos lastbalansering nyttjar all tillgänglig effekt i fastigheten på ett effektivt sätt. I och med detta kan fler elbilar laddas samtidigt till skillnad mot traditionell elbilsladdning. Genom implementering av Tagg-system (RFID) undviker ni att obehöriga kan använda er anläggning. Läs mer om smarta tekniska system!

Installation och driftsättning

Över hela landet har Opigo samarbeten med certifierade partnerinstallatörer vilket garanterar er en trygg och säker installation. Fråga oss gärna vilka vi samarbetar med i just er stad!

EVcore, drift och betaltjänst

Rättvis debitering av den förbrukade elen är ofta A och O – det får ni genom vår tjänst EVcore. Tjänsten är självklart administrationsfri för er som företag.

Utbildning och service

Vi eftersträvar alltid en smidig process och håller en enkel utbildning och genomgång av systemet vid levrans. Vid ett färdigställt projekt kan avtal om löpande övervakning, teknisk support och service tecknas.

Ladda Bilen Bidraget

Ladda Bilen Bidraget är ett investeringsstöd från Naturvårdsverket där ni som företag har möjligheten att få 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag. Ansökan om bidraget kan skickas in före alternativt efter färdigställt projekt och vi på Opigo hjälper er självklart kostnadsfritt med ansökan. Passa på nu när bidraget finns!

Investeringskalkylatorn

Räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Total investeringskostnad

kr
kr
kr
kr
kr

Månadskostnad per plats

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Skicka en intresseanmälan

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!