fbpx

Laddstolpar för Företag

Just nu får ni som företag 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag via Ladda Bilen Bidraget

Att välja elbil eller laddhybrid som tjänstebil blir allt populärare tack vare de subventioner och miljömässiga fördelar det medför. Med en kraftigt ökande mängd elbilar behövs möjlighet till laddning, inte bara ut med vägarna utan även på företagsparkeringar. Att erbjuda sina kunder och anställda laddstation för elbilsladdning är en bra service och det visar att företaget lägger stort vikt i miljöarbete och hållbarhet.

Vill ert företag erbjuda laddstationer för elbilsladdning?

Med mångårig erfarenhet i branschen tar vi gärna hand om hela projektet åt er för att ni ska kunna fokusera på det ni är bäst på. När ni lämnar över ansvaret till oss på Opigo garanterar vi er en nära och personlig kontakt för att ni ska känna er trygga i ert val av leverantör.

Låt oss börja med ett kostnadsfritt platsbesök tillsammans med någon i vårt kunniga team. Vid besöket tittar vi på era förutsättningar och kommer fram till en lösning som passar just er.

Vår kompletta helhetslösning:

Smarta laddstationer

Vi samarbetar med de ledande leverantörerna av EU-godkända laddstationer och kan därmed leverera smarta laddstationer som matchar era specifika funktionskrav.

Läs mer om våra smarta laddstationer!

Smarta tekniska system

Med Opigos lastbalanseringssystem utnyttjar ni all tillgänglig effekt i fastigheten på ett effektivt sätt. Detta innebär att flera elbilar kan laddas samtidigt gentemot traditionell elbilsladdning.
Tagg-system (RFID) för aktivering av laddning kan implementeras för att undvika obehöriga från användning.

Läs mer om smarta tekniska system!

Installation och driftsättning

Vi på Opigo samarbetar med certifierade partnerinstallatörer över hela landet vilket garanterar er en trygg och säker installation. Fråga oss gärna vilka vi samarbetar med i just Er stad!

logo-med-underline-svart-fyrkant

Opigo CLOUD

Med Opigo CLOUD för företag tar ni enkelt betalt för laddningen vid era laddstationer, helt utan administration. Ni bestämmer kostnaden per kWh och vem som ska ha möjlighet att nyttja laddstationerna. Vi sköter resten!

Läs mer om Opigo CLOUD!

Utbildning och service

I samband med driftsättningen av era laddstationer håller vi alltid en enklare utbildning och genomgång av systemet.
Avtal om löpande övervakning, teknisk support och service kan tecknas vid färdigställt projekt.

autocharge-24
autocharge-28

Ladda Bilen Bidraget

Ladda Bilen Bidraget är ett investeringsstöd från Naturvårdsverket där ni som företag får 50% av den totala investeringskostnaden i bidrag. Ansökan om bidraget kan skickas in före alternativt efter färdigställt projekt och vi på Opigo hjälper er självklart kostnadsfritt med ansökan.  

Passa på medans bidraget finns kvar!

Läs mer om bidraget!

Tre fördelar med att installera laddstationer vid ert företag

Investeringskalkylatorn - räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Den totala kostnaden för investeringen är:

kr
kr
kr
kr
kr

Kostnad per plats och månad:

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Vad våra kunder säger

Kom igång!

Letar du efter ett grönt alternativ?

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!

FAQ

Väljer ni en laddstation med Typ 2-uttag så kan alla laddbara bilar på marknaden nyttja laddstationen.

Det beror främst på förutsättningarna för installationen. Behövs det till exempel grävas och återställas med asfaltering eller kan vi skruva upp laddboxen på vägg intill den befintliga el-centralen? 

Ett bra riktpris brukar vara ca 20 000 kr per parkeringsplats.

Med vårat automatiska debiteringssystem sköts detta automatiskt och kräver noll administration från företaget. Användarna registrerar sig och kopplar sitt betal- eller kreditkort till användaren. Man får då ett RFID-kort hemskickat och vid varje ladd-session debiteras användaren förbrukningen.
Det är också möjligt att sätta olika priser olika tider på dygnet eller för olika kundgrupper. Möjligheterna är många!

Det bestämmer ni helt själva. Ni kan lägga laddstationerna helt offentliga vilken gör att alla elbilsförare kan ladda ur era stationer. Ni kan också lägga dom privat vilken innebär att endast behöriga personer har möjlighet att ladda. Det går även att ha stationerna privata under era öppettider och offentliga efter stängning, flexibiliteten är oändlig!

Det är såklart helt beroende på antalet laddare och förutsättningar. Men det brukar i genomsnitt ta ett par dagar att färdigställa ett projekt. Sällan mer än en vecka.

Självklart! På vårat Facebook-konto delar vi ofta installationer vi gjort. Önskar ni mer än det som finns där är det bara att kontakta oss så fixar vi det.

Laddstationer som klarar en effekt på 3,7kW (1-fas, 16A) ger dig drygt 2 mil/h. Detta är den absolut vanligaste hastigheten när man står parkerad under så lång tid som en arbetsdag. Skulle man av någon anledning vilja erbjuda snabbare laddning är nästa steg 3-fas 16A (11kW). Med dessa laddstationer får man drygt 6 mil/h vid laddning.

Idag finns det elbilar som klarar allt mellan 5-60 mil enbart på el.

Ja! Bidraget kallas Ladda Bilen Bidraget och är en satsning via Naturvårdsverket. Bidraget ger er 50% av den totala investeringskostnaden i stöd och vi hjälper er kostnadsfritt med ansökan. 

Ja! Vi erbjuder laddboxar med dubbla Typ 2-uttag.
Ja! Vi arbetar och installerar över hela landet.
Typ 2-uttaget är en europeisk standard för elbilsladdning. Samtliga laddbara bilar på marknaden kan nyttja Typ 2-uttaget.
Att ladda din elbil ur ett vanligt vägguttag är något som elsäkerhetsverket officiellt avråder från. Anledningen är de höga strömmarna som pågår under så pass lång tid vilket lätt kan leda till varmgång och i sin tur brand.

Ja, det får ni! 
I förordningen (2007:215) om undantag från kravet på nätkoncession enligt ellagen (1997:857), 22 b § står det följande:
”Ett internt lågspänningsnät som huvudsakligen är avsett för fordons elbehov får byggas och användas utan nätkoncession”

Det vill säga att ni som företag får överföra el via laddstolpar och då även ta betalt för den överförda elen.