Support & FAQ

FAQ

Hittar ni inte svaret på problemet? Fyll i kontaktformuläret nedan så hjälper vi er.
Via vår app EVcore kan man se vilka laddningsstationer som ligger offentliga och är tillgängliga. Appen finns för nedladdning i App Store och Google Play.
Laddstationer med effekten 3,7kW (1-fas, 16A) ger drygt 2 mil/h, effekten 11kW (3-fas 16A) ger drygt 6 mil/h. Detta är de vanligaste laddeffekterna när det gäller hemmaladdning.

Att ladda din elbil ur ett vanligt vägguttag är något som elsäkerhetsverket officiellt avråder från. Anledningen är de höga strömmarna som pågår under så pass lång tid vilket lätt kan leda till varmgång och i sin tur brand.

Ett lastbalanseringssystem kommunicerar hela tiden med fastighetens övriga el-förbrukning och laddstationerna. Detta resulterar i att laddstationerna aldrig förbrukar mer el än vad fastigheten kan leverera.
Typ 2-uttaget är en europeisk standard för elbilsladdning. Samtliga laddbara bilar på marknaden kan nyttja Typ 2-uttaget.
Det kostar ungefär 2-5kr/milen att ladda din elbil. Notera att detta är beräknat på marknadens elpris. Vissa bostadsrättsföreningar väljer att ta ut en något högre avgift för elen på grund av investeringskostnaderna de gjort.
  • Kontrollera anläggnings-id/områdeskod/uttagsnummer.
  • Lås upp bilen och ta bort kabeln från laddare och bil.
  • Testa att starta laddning igen, kontrollera så att kabeln är ordentligt insatt mot både bil och laddare.
I appen välj anläggning via anläggnings-id/områdeskod eller via kartan. Välj sedan uttag och tryck på knappen starta laddning. Laddningen bör starta inom 30 sekunder. Du måste ha lagt till ett giltigt betalsätt för att kunna starta laddning.

Alla våra laddboxar har Typ2- eller CCS-uttag vilket är den europeiska standarden.

Lås upp bilen och koppla sedan ur laddkabeln.

RFID-läsaren är på olika platser beroende på vilken laddare det är. Majoriteten av laddarna har en RFID-symbol där man läser sin bricka. Nedan följer en kort beskrivning

(Charge-Amps) AURA – Saknas symbol men läsaren är strax under symbolen som liknar en pyramid i mitten av laddaren.
(Charge-Amps) Halo – Rakt på symbolen som ser ut som en pyramid.
(CTEK) Chargestorm – Rfid-symbol längst ner i mitten av laddboxen.
(DEFA) DUO – Rfid-symbol högt upp i mitten av laddboxen.

Båda dessa typer är RFID-Taggar men har olika utseende. En tagg kan du ha i nyckelknippan och ett kort kan du ha i plånboken.
Har du aktiverat ett kontokort dras hela månaden i efterhand första veckan nästkommande månad. Har du valt faktura kommer fakturan samma datum på din E-mejl.
Vi har dessvärre inte e-faktura dock kan ni koppla ett kontokort till er användare för att sätta automatisk betalning (kvitto på betalning kommer via mail).
Detta meddelande betyder att din behörighet till anläggningen ännu ej är skapad eller godkänd men kommer bli det inom kort så länge alla uppgifter stämmer. Avvakta din tagg så kommer behörigheten vara skapad.

Min kortdragning misslyckades vad händer nu?
Ingen fara tjänsten som sköter kortdragningarna kommer automatiskt försöka göra ett nytt försök ca 5-7 dagar efter det misslyckade försöket. Se till att pengar finns på ditt betalkort.

Använder du endast publika laddare är faktura ej möjlig utan då måste du koppla ett kontokort för att få tillgång till att ladda. Använder du Rfid-tagg för dina laddningar finns möjlighet för både faktura och kortdragning.

Rapportera in supportärende