Du är här:

Våra tre bästa tips för en hållbar och bekymmersfri installation av laddstationer

Försäljningen av laddbara bilar slår rekord efter rekord och i mars passerade vi milstolpen 200 000 laddbara personbilar i Sverige. De senaste 12 månaderna har de laddbara bilarna ökat med 81% vilket verkligen visar att elbilen är här för att stanna.

När vi har investerat i vår elbil kommer vi till nästa steg, den måste laddas. Nedan har vi listat våra absolut bästa tips hur ni som fastighetsägare, företag eller bostadsrättsförening installerar laddstationer på ett smart, framtidssäkert och bekymmersfritt sätt.

1. Undersök intresset

Det absolut vanligaste felet vid installation av laddstationer är att inte undersöka intresset tillräckligt noga bland personerna som kan tänkas nyttja anläggningen. Väldigt ofta byts fordonsflottorna ut i snabbare takt än planerat vilket resulterar i en utbyggnad av anläggningen tätt inpå färdigställandet av första etappen.

Då ni kan söka stöd från Naturvårdsverket om 50% av den totala investeringskostnaden är vår varma rekommendation förutom att undersöka intresset att installera några extra laddplatser direkt.

Kontakta oss för att ta del av vårt färdiga enkätsförslag!

2. Installera en skalbar och framtidssäker lösning

Förutom att göra en ordentlig undersökning inför första installationen är det viktigt att redan idag planera för kommande laddplatser. Vi hjälper er självklart med planeringen var dessa kommande laddplatser ska placeras samt hur vi på det effektivaste sättet förbereder för etapp två redan idag. Detta kommer ge er en priseffektiv utbyggnad då risken finns att stödet via Naturvårdsverket är reducerat eller borttaget när det är dags för er utbyggnad.

3. Tjänst för drift- och debitering

Sist men absolut inte minst kommer vi till punkten som kommer underlätta er vardag. Nämligen att ansluta era laddstationer till en tjänst som sköter drift och debitering.

Genom att ansluta era laddstationer till en drift- och debiteringstjänst slipper ni oroa er för orättvis fördelning av kostnader eller att behöva lägga administrativ tid om laddstationerna tillfälligt slutar fungera.

Förbered ert företag eller bostadsrättsförening inför framtidens bilar!

Vi på OPIGO installerar marknadens smartaste laddstationer, laddstolpar och laddboxar. Alltid anpassat till era önskemål och förutsättningar.

Läs mer

Dela inlägget

Investeringskalkylatorn

Räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Total investeringskostnad

kr
kr
kr
kr
kr

Månadskostnad per plats

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Skicka en intresseanmälan

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!