Du är här:

Smart Elbilsladdning

Att installera smarta laddstolpar när man investerar i elbilsladdning är kanske den absolut viktigaste framtidssäkringen man kan göra inom elbilsladdning. Men vad menas egentligen med ”smart elbilsladdning”?

Innehållsförteckning

Uppkopplade laddstolpar

För att kunna få sin elbilsladdning smart krävs att laddstolparna man installerar är uppkopplade mot internet. Uppkopplingen kan göras på flera olika sätta. Det vanligaste är att man ansluter laddstolparna mot ett wifi (router) alternativt sätter in ett SIM-kort i varje laddstolpe och kopplar upp dem direkt mot 4G-nätet.

Möjligheter med uppkopplade laddstolpar

När laddstolparna väl är uppkopplade mot internet öppnas en värld av möjligheter kring er elbilsladdning. Genom att koppla upp era laddstolpar mot en molntjänst kan ni via er dator, surfplatta eller mobil hålla koll på status, nyttjandegrad, förbrukning och mycket mer.

Debiteringssystem

Via många molntjänster kan man även ta betalt mot de som nyttjar laddstolparna. Det kan tex vara mot medlemmar i en bostadsrättsförening eller besökare. Molntjänsten registrerar varje användare och fakturerar automatisk varje användare efter hur mycket hen har laddat. På så sätt kan ägaren av laddstolparna få betalt för varje kWh som laddas från laddstolparna.

Problemfri laddning

Via molntjänsten hålls mjukvaran i laddstolparna uppdaterade med nya funktioner och system som kan laddas in i laddstolpe direkt när de släpps. På så sätt hänger laddstolpen med i utvecklingen av nya smarta system som gör det enklare och smidigare att ladda sin elbil. Genom en bra molntjänst finns det även möjlighet att driftövervaka laddstationerna och på så sätt lösa eventuella problem som kan förekomma innan användaren upptäcker det. Således får man en bra användarupplevelse utan en massa supportärenden.

Opigo CLOUD

Opigo CLOUD är en smart molntjänst som håller era laddstolpar uppdaterade och framtidssäkrade. Opigo CLOUD har även ett inbyggt debiteringssystem som möjliggör administrationsfri debitering av den laddade elen mot era användare. Service och support ingår även vilket gör att elbilsladdningen blir problemfri både för er som anläggningsägare men även för de elbilsägare som vill nyttja era laddstolpar.

Förbered ert företag eller bostadsrättsförening inför framtidens bilar!

Vi på OPIGO installerar marknadens smartaste laddstationer, laddstolpar och laddboxar. Alltid anpassat till era önskemål och förutsättningar.

Läs mer

Dela inlägget

Investeringskalkylatorn

Räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Total investeringskostnad

kr
kr
kr
kr
kr

Månadskostnad per plats

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Skicka en intresseanmälan

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!