Du är här:

Enklare vardag med laddbox hemma

Bor du i en bostadsrättsförening eller hyreshus och äger en elbil? En laddbox hemma förenklar din vardag och gör att bilen alltid är fulladdad och redo när du ska åka hemifrån. Du slipper leta efter publika laddstationer, stå i kö för laddning och får en garanterat säker och effektiv lösning för både bil och hem. Läs mer här om hur du gör för att få en laddbox hemma!

Så får du en laddstation för elbil hemma när du bor i bostadsrätt

I en bostadsrättsförening är det styrelsen som fattar beslut om installation av laddstolpar. Det första du bör göra är att undersöka hur många i din BRF som är intresserade av laddstationer hemma. Är ni flera som vill ha laddplatser kan bostadsrättsföreningen stå för lösningen och köpet finansieras sedan genom ett tillägg på avgiften eller en högre parkeringsavgift. Du kan även ansöka om att installera laddstolpe hemma och stå för kostnaden själv, men tänk på att du alltid behöver godkännande från styrelsen. När du flyttar kan bostadsrättsföreningen antingen köpa loss laddstationen annars har du rätt att ta med den i flytten.

Som bostadsrättsförening finns det flera fördelar med att installera laddstationer hemma i anslutning till huset. Det ökar värdet på lägenheterna och gör huset mer anpassat för framtiden när antalet elbilar fortsätter att öka.

Så får du en laddstation för elbil hemma när du bor i hyresrätt

Att få laddbox hemma när du bor i hyresrätt kan var något mer besvärligt. Här är det fastighetsägaren som tar beslutet om en installation av laddstationer för elbil. Även i detta fall kan det vara en bra idé att prata ihop dig med dina grannar och se hur intresset och behovet av elbilsladdning ser ut. Är ni tillräckligt många som är intresserade är chanserna goda att ert önskemål om att få laddboxar hemma ska accepteras. För att hyresvärden ska kunna finansiera investeringen blir det vanligen en liten höjning av hyran.

Fördelar med laddstation hemma

Det finns många fördelar med att ha en laddstation i anslutning till huset där man bor. Några av fördelarna är följande:
  • Snabbt. När du laddar elbilen hemma kan du ladda med högre effekt vilket innebär att laddningen går snabbare. När du laddar elbilen hemma kan du ladda med högre effekt vilket innebär att laddningen går snabbare.
  • Säkert. Att ladda en elbil i ett vanligt vägguttag går men det är inte rekommenderat på grund av säkerhetsrisken. Med en laddstolpe hemma stoppas laddningen om något skulle gå fel samt när batteriet är fullt. Batteriet riskerar därmed inte att överbelastas.
  • Tillgängligt. Med en laddbox hemma behöver du aldrig leta efter publika laddstationer och du slipper stå i kö för att få ladda bilen.

Opigo är en helhetsleverantör av laddlösningar

Opigo är en helhetsleverantör av laddlösningar som riktar sig till bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, företag och samfälligheter. Bor du i en bostadsrätt eller hyresrätt kan vi hjälpa er att installera laddboxar hemma för att ni som bor där ska kunna få en enklare vardag.

Kontakta oss för mer information om våra laddlösningar!

Förbered ert företag eller bostadsrättsförening inför framtidens bilar!

Vi på OPIGO installerar marknadens smartaste laddstationer, laddstolpar och laddboxar. Alltid anpassat till era önskemål och förutsättningar.

Läs mer

Dela inlägget

Investeringskalkylatorn

Räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Total investeringskostnad

kr
kr
kr
kr
kr

Månadskostnad per plats

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Skicka en intresseanmälan

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!