Du är här:

Opigo och HSB startar samarbete!

HSB Östergötland och Opigo har skrivit ett samarbetsavtal för att leverera en modern, enkel och framtidssäkrad tjänst för elbilsladdning till samtliga medlemmar.

Nu är det äntligen klart att HSB Östergötland och Opigo har skrivit ett samarbetsavtal för att leverera en helhetslösning inom elbilsladdning till HSB Östergötlands medlemmar.

”Vi på Opigo är mycket glada över förtroendet att få samarbeta med HSB Östergötland och leverera en trygg helhetslösning. Vi ser fram emot att kunna bidra med spetskompetens inom elbilsladdning och att tillsammans med HSB arbeta för en mer hållbar och grönare framtid för deras medlemmar.”

– Albin Ryd, Opigo

Vi passade även på att be Thomas Eckerud, Energispecialist på HSB Östergötland att dela med sig av lite tips på vad som kan vara bra att tänka på inför sin investering.

Vad har du för råd till en förening som är i startgroparna att se över möjligheterna för elbilsladdning?

Se över efterfrågan och behov men tänk långsiktigt. Ta hjälp för att se över befintliga elinstallationer och elabonnemang. De finns ekonomiskt stöd att få i klimatklivet på 50 % av investeringen.

Många ser elbilsladdning som en utmaning och tycker att det är en djungel med hur man ska tänka. Har du något råd till dem?

Mät alltid förbrukad el även om man tar ut en schablon. Lastbalansering viktigt för att hålla ner effektuttag och elabonnemang.

Hur ser du på behovet för era föreningar i dagsläget. Har medvetenheten kring elbilsladdning förändrats under det sista året och hur tror du behovet kommer se ut om 1–2 år?

Behovet av kunskap är jättestort och kommer att öka jättemycket kommande år.

Vad var det som fick er att välja just Opigo som samarbetspartner?

Bra kommunikation och samarbete i våra pilotprojekt. Snabb återkoppling. Ett rättvist och smidigt upplägg för debitering och övervakning av elbilsladdning i deras portal. En nyckelfärdig lösning som underlättar för oss och våra kunder.

Förbered ert företag eller bostadsrättsförening inför framtidens bilar!

Vi på OPIGO installerar marknadens smartaste laddstationer, laddstolpar och laddboxar. Alltid anpassat till era önskemål och förutsättningar.

Läs mer

Dela inlägget

Investeringskalkylatorn

Räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Total investeringskostnad

kr
kr
kr
kr
kr

Månadskostnad per plats

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Skicka en intresseanmälan

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!