Du är här:

Bostadsrättsföreningen Södra Ekhaga valde OPIGO!

”Problemfri och framtidssäkrad elbilsladdning”

Brf Södra Ekhaga med 35st lägenheter i Linköping valde att installera totalt åtta laddplatser via Opigo. Förutom installation av laddstationer valde bostadsrättsföreningen även betallösningen Opigo CLOUD till sina laddare.

Laddstationerna som installerades var av modellen AURA från svenska laddstationstillverkaren Charge Amps. Laddstationen AURA har dubbla typ 2-uttag vilket möjliggör laddning av två elbilar samtidigt. Laddstationerna kopplas även enkelt upp mot betalsystem via 4G modem integrerat i laddstationen.

Installationen tog ca tre dagar och innefattade avsäkring i befintlig el-central, grävning ut till installationsplats samt montage och inkoppling av laddstationer. Driftsättning samt personlig utbildning kring laddare och betalsystem sköttes direkt på plats av tekniker från Opigo.

Installationen är förberedd för smidig utbyggnad av fler laddplatser när behovet uppstår. Laddstationerna är även lastbalanserade för att undvika överbelastning i matande el-central.

Ordförande i föreningen Cecilia Gladh berättar mer:

Hur gick processen till i föreningen när ni bestämde er för att installera laddstationer?

Det började som ett önskemål från medlemmar i föreningen som sedan togs upp på en årsstämma genom ett förslag från styrelsen och efter det började vi ta in offerter från olika bolag. En ganska smidig process som kunde gått snabbare men i och med att föreningen var alldeles ny var det samtidigt många andra delar att ta tag i.

Varför valde ni OPIGO som helhetsleverantör av era laddstationer?

Vi jämförde med flera bolag men det vi fastnade för var enkelheten och att styrelsen inte behöver hålla koll på något med debiteringen. Utan all debiteringen sker direkt mellan kunden (dvs en lägenhetsinnehavare) och OPIGO. Det är himla smidigt!

Har du något tips till andra föreningar som funderar på att installera laddstationer?

Mitt allra bästa tips är att inte sätta upp för få laddboxar då intresset växer hela tiden, både i samhället och för enskilda privatpersoner. Vi har märkt att många börjat tänka om och sagt att de kan tänka sig en bil som drivs av el vid nästa byte på grund av att möjligheten till laddning finns. En annan aspekt är att föreningen visar ett miljötänk vilket också är något som kan vara attraktivt vid en försäljning. Låt inte tanken om att det skulle vara krångligt skrämma er, med OPIGOs lösning är allt supersmidigt! De erbjuder installation, support och betallösning. Vi kan varmt rekommendera OPIGO!

Hur har installationen av laddstationerna tagits emot av er medlemmarna?

Mycket positiv reaktion! Många visar intresse för att skaffa en elbil framöver. Vi i styrelsen tycker självklart det är extra roligt och har redan nu tankar på att bygga vidare med fler laddboxar. Man ska inte behöva välja bort elbil bara för att man inte har en egen uppfart, vi vill göra det möjligt för alla som vill även i lägenhet!

Förbered ert företag eller bostadsrättsförening inför framtidens bilar!

Vi på OPIGO installerar marknadens smartaste laddstationer, laddstolpar och laddboxar. Alltid anpassat till era önskemål och förutsättningar.

Läs mer

Dela inlägget

Investeringskalkylatorn

Räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Total investeringskostnad

kr
kr
kr
kr
kr

Månadskostnad per plats

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Skicka en intresseanmälan

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!