Du är här:

Bidrag laddstolpar bostadsrättsförening 2022

Under år 2020 får ni som bostadsrättsförening eller samfällighet 50% av er totala investeringskostnad i bidrag när ni installerar laddstolpar.

Innehållsförteckning

Bidrag laddbox för bostadsrättsförening

Bidraget kan ges till bostadsrättsförening, samfällighetsföreningar, företag och andra organisationer som installerar laddstolpar för eget bruk. Som exempel kan det vara laddstolpar som installeras för att nyttjas av föreningens medlemmar eller tillfälliga besökare.

Tidigare ingick det här bidraget i Klimatklivet. Numera är detta bidrag en egen kategori under namnet ”Ladda Bilen”. Den största skillnaden mot Klimatklivet är att ansökan till ”Ladda Bilen” är mycket enklare och att den även kan skickas in efter att installationen är färdigställd.

Hur mycket bidrag kan man få?

Man får 50% av den totala investeringskostnaden (laddstolpar + installation) i bidrag. Dock maximalt 15 000kr per laddplats. Inga övriga bidrag eller stöd får ha nyttjats för att man ska få ta del av bidraget. Läs mer om ladda bilen bidraget.

Vill ni få hjälp med ansökan till bidrag för att installera laddstolpar i er BRF?

Kontakta oss på Opigo så hjälper vi ert att ta fram en komplett lösning för laddning av elbilar!

Ansökan

Ansökan skickas in i två steg:

  1.  Förhandansökan – här uppger ni de uppskattade kostnaden för åtgärden samt vid vilken fastighet laddstolparna ska installeras. Efter ett par veckor fås besked från Naturvårdverket kring bidraget. Vid beviljat stöd är pengarna reserverade för er åtgärd i 12 månader.

  2.  Begäran om utbetalning – när installationen av laddstolparna är färdigställd har ni tre månader på er att skicka in begäran om utbetalningen av bidraget. Strax efter begäran är inskickad får ni utbetalt stödbeloppet.

Bra att veta!

Förhandsansökan är kostnadsfri att skicka in och inte bindande på något sätt. Det betyder att ni kan tacka nej till bidraget om ni mot förmodan skulle ånga er när ni fått beviljat stöd.

Ansökan skickas smidigast in via e-tjänsten på Naturvårdverkets hemsida. Behörig firmatecknare loggar in via BankID och fyller i ansökan digitalt. Vill ni hellre skicka in ansökan per post går det också självklart bra. Blankett finns för utskrift på hemsidan

Offert innan ansökan

Innan ni ansöker om bidraget är det bra om ni har ett kostnadsunderlag att söka på. Vi på Opigo tar kostnadsfritt fram en total-offert till er för hela ladd-projektet. Kontakta oss så hjälper vi er!

Kom igång!

Förbered ert företag eller bostadsrättsförening inför framtidens bilar!

Vi på OPIGO installerar marknadens smartaste laddstationer, laddstolpar och laddboxar. Alltid anpassat till era önskemål och förutsättningar.

Läs mer

Dela inlägget

Investeringskalkylatorn

Räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Total investeringskostnad

kr
kr
kr
kr
kr

Månadskostnad per plats

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Skicka en intresseanmälan

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!