Installation av laddbox Stockholm – Laddstolpar i Stockholm

DELA INLÄGGET:

bostadsrättsförening laddstolpe

Framtidssäkring

Tillgång till laddstation är förutsättningen för elbilsladdning i Stockholm

Bostadsrättsföreningar i Stockholm behöver göra det möjligt för deras medlemmar att ladda sin elbil ifall vi ska nå målet om en fordonsflotta som är fossiloberoende år 2030. Detta har blivit en avgörande faktor för köpare vid valet av bostadsrättsförening. Det är också ett krav från Boverket att förbereda för laddning vid ombyggnad av parkeringsplatser.

Investeringsstöd

Ladda bilen bidraget - ett investeringsstöd för BRF:er

Som bostadsrättsförening har du möjlighet att få 50% av investeringskostnaden i bidrag via ladda bilen bidraget när ni väljer att installera laddstolpar i Stockholm. Bidraget ger ett investeringsstöd upp till 15.000 kronor per laddstation (ett maxtak på 50% av den totala investeringskostnaden). Stödet gäller både material och arbete vilket gör detta till ett unikt tillfälle att installera laddstationer i er BRF.

Laddbox i Stockholm

För att kunna köra elbil gäller det att man har en laddstation för elbilsladdning, antingen på jobbet eller i sin närheten av sin bostad.

Opigo’s Stockholmskontor tar hand om ert laddprojekt från start till mål. Detta innebär att vi tillhandahåller hela paketet från offert, installation, drift och support. Vi gör det enkelt och tryggt för er som bostadsrättsförening och företag genom att erbjuda en bekymmersfri helhetslösning för installation av laddstation. 

Hur går processen till?

Platsbesök

Opigo kommer ut till er bostadsrättsförening eller företag på ett platsbesök, som givetvis är kostnadsfritt.

Utredning av förutsättningar

Tillsammans tar vi en titt på de förutsättningar som finns:
– Hur många bilar klarar ni att ladda?
– Montage på vägg eller på stolpe?
– Hur löser vi uppkoppling och drift på bästa sätt?

Utifrån förutsättningarna får ni en totaloffert på den önskade anläggningen.

– Vi samarbetar med de ledande leverantörerna av EU-godkända laddstolpar. I och med
det kan vi alltid ta fram den bästa lösningen för just era specifika förutsättningar.

– Vi har certifierade partnerinstallatörer i Stockholm, vilket ger en säker och trygg i
installation.

Sök ladda bilen bidraget

Dags att söka bidrag för installationen. Det gör ni hos Naturvårdsverket och du hittar länken här: https://www.naturvardsverket.se/bidrag/ladda-bilen/. Det är en enkel ansökan som tar ca 15 minuter att skicka in med hjälp av Bank-ID. Vi hjälper er gärna med ansökan om det är några frågor.

Projektplanering och godkännande av offert

När ni godkänner offerten skriver vi ett avtal och gör en projektplanering tillsammans och i samråd med er.

Installation och driftsättning av laddstolpar

Därefter sker installationen av laddstolpar, driftsättning och utbildning. Vi vill att processen före, under och efter installationen ska vara så smidig som möjlig för er som bostadsrättsförening och företag och tar därmed ett helhetsgrepp. Vi tillhandahåller totalentreprenad för att göra installationen så smidig som möjlig åt er.

Drift och administration via vår smidiga app

Driften och administrationen sker via vår app och molntjänst EVcore. Detta garanterar att bostadsrättsföreningen slipper all form av administration. Med denna app faktureras varje elbilsägare utefter vad hen har laddat. I appen har elbilsägaren en överblick över sina betalningar och faktisk förbrukning bland annat. Laddningen av fordonen startas enkelt med en RFID- tagg eller direkt i appen.

Support dygnet runt

När anläggningen är igång har ni support dygnet runt. Med vår support har vi möjlighet att bland annat starta om laddstationer, hjälpa en användare att starta eller stoppa en laddning eller handleda en användare första gången. Det ingår även en driftövervakning i tjänsten. I och med detta kan vi agera proaktivt och hinner ofta avhjälpa fel innan ni har hunnit upptäckt dom.

Framtidssäkring

I och med Opigos tjänst EVcore så säkerställer vi att ni har den senaste mjukvaran i era laddstationer, vilket garanterar en framtidsäker laddinfrastruktur.

Bostadsrättsföreningen Spettet

Brf Spettet i Solna valde att installera laddstationer på samtliga av föreningens parkeringsplatser. Totalt är 20st parkeringsplatser fördelat på två parkeringsytor utrustade med laddstationer från den svenska laddstationstillverkaren Charge Amps. Via EVcore debiteras användarna automatiskt för sin förbrukade el för maximal rättvisa och minimal administration.

ENE AB

ENE som utgår från Tyresö valde att installera laddstationer på företagets personalparkering för att möjliggöra grönare bilval för de anställda. Via laddstationernas smarta system får
ekonomiavdelningen månadsvis underlag för hantering av den förbrukade elen. Laddstationerna är självklart uppkopplade mot internet så de håller sig uppdaterade med den senaste mjukvaran.

Hur mycket kostar investeringen per plats och månad?

Investeringskalkylatorn

Räkna ut den månatliga kostnaden för användarna

Total investeringskostnad

kr
kr
kr
kr
kr

Månadskostnad per plats

kr
kr
kr
kr
kr
kr

Skicka en intresseanmälan

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!