fbpx

Smarta tekniska system

Lastbalanseringssystem

Genom att implementera ett lastbalanseringssystem i Er anläggning ser vi till att fastighetens elnät aldrig överbelastas och att tillgänglig effekt nyttjas optimalt. På så sätt får ni en mer kostnadseffektiv energianvändning i er fastighet samtidigt som ni slipper dyra uppsäkringar av el-abonnemang.

Med ett smart lastbalanseringssystem från oss på Opigo kan ni erbjuda fler laddplatser med er befintliga el-kapacitet gentemot traditionell elbilsladdning. Detta är möjligt genom att laddstationerna kontinuerligt kommunicerar med varandra. Skulle efterfrågan på effekt bli större än vad som finns tillgängligt i fastigheten ställer laddstationerna automatiskt ned sin effekt till en säker nivå.

Tagg-system (RFID)

I framförallt större bostadsrättsföreningar och företag kan det vara lämpligt att implementera ett tagg-system för laddstationerna. Med tagg-låsning garanterar man att endast behöriga användare kan nyttja laddstationen.

Personer med behörighet att ladda på laddstolparna tilldelas en RFID-tagg som är kopplad till dennes användare. För att aktivera laddningen ”blippar” användaren taggen mot laddstationen och laddningen aktiveras. Varje kWh användaren laddar registreras på användaren och kan debiteras direkt av ägaren till laddstolparna.

Letar du efter ett grönt alternativ?

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!