fbpx

Bekymmersfri laddning med en laddbox

På Opigo erbjuder vi säkra och smarta laddboxar som innebär en bekymmersfri laddning av elbilar samt minimal administration och hantering.

Ring för kostnadsfri konsultation: 010-207 00 24

Eller fyll i nedan

Säker och smart laddbox

Allt fler använder sig av elbilar och ser värdet i att köra en elbil istället för en diesel- eller bensindriven bil. Det har tagits fram ekonomiska lösningar för att både köpa och underhålla en elbil i form av supermiljöbilspremie samt att skatt och försäkring vanligtvis brukar vara lägre för elbilar. Den vanligaste fördelen att använda en elbil är nog självklar för de flesta – den är markant skonsammare för miljön.

Tillgänglighet för laddboxar

Ett vanligt fenomen inom området är räckviddsångest, alltså att det inte ska finnas tillräckligt med laddboxar eller laddstolpar längs med vägarna. Beroende på vart man bor och vart man behöver resa med bilen kan detta fortfarande vara ett problem och det kan krävas en del planering om det är långa sträckor som ska köras. Detta förändras allteftersom laddstationer blir fler och växer i antal och räckvidd för varje dag och år som går.

Smarta lösningar

Det finns olika smarta lösningar när man behöver ladda sin elbil. Med hjälp av speciella laddkablar är det möjligt att ladda bilen direkt via ett vanligt eluttag men detta rekommenderas endast under en kortare tid och ej som en permanent lösning. Laddning via ett vanligt eluttag kan medföra stora risker för överhettning och till och med i värsta fall brand. Det behöver finnas en laddbox hemma som privatperson men det är också viktigt att fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar erbjuder laddboxar för privatpersoner. Dessutom behövs laddbox också i närheten av arbetet och även längs med vägarna för allmän laddning. Opigo erjuder laddboxar som passar för alla tillfällen och alla sorters behov.

Laddbox för alla behov

Oavsett om du är privatperson, ett företag, en förening eller vill placera ut laddboxar för allmänheten finns det smarta och säkra lösningar. Det ska vara bekymmersfritt att ladda elbilen och Opigo erbjuder smarta och säkra laddboxar för alla behov. Samtliga laddboxar följer den Europeiska standarden för ladduttag (OCPP). Dessutom erbjuds fria uppdateringar av laddboxarnas mjukvara vilket innebär att framtida funktioner stöds. Med hjälp av lösningar som att systemet är förberett för att det ska vara enkelt att lägga till fler laddare vid framtida eventuella behov.

 

Bostadsrättsföreningar och företag

Utefter bostadsrättsföreningens behov hjälper Opigo till att hitta bästa lösningen för att ladda elbilen. Det ska vara enkelt och samtidigt medföra minimal administration och hantering för bostadsrättsföreningen. För att minska administrationen så mäts elförbrukningen och debiteras per användare och därefter återbetalas det till föreningen. På det här sättet skapas minimal administration för bostadsrättsföreningen och det blir som mest effektivt att använda laddboxar.

Samma gäller för företag, oavsett om laddboxen är påtänkt till tjänstebilar eller privata bilar behöver laddningen vara effektiv och enkel att både använda och administrera. Samtliga laddboxar från Opigo kopplas upp för att snabbt och enkelt kunna sköta driftövervakning och erbjuda snabb support. Alla laddboxar följer självklart standarder och säkerhetsbestämmelser inom elbilsladdning och innehar inbyggda säkringar, jordfelsbrytare samt så kallad DC-läckagedetektering. Med hjälp av dynamisk lastbalansering går det att kapa energitoppar på laddboxen och även skydda huvudsäkringen från att bli överbelastad. Som ett företag kan du även behöva reglera lastbalanseringen när du behöver öka antalet bilar som laddar samtidigt i laddboxen.

Läs mer

 

Laddbox för fastighetsbolag och publika laddningar

Opigo hjälper fastighetsbolag med att erbjuda laddboxar till sina hyresgäster och som oberoende leverantör finns alltid den senaste tekniken och produkter som är av hög kvalitet och går att lita på. Flera smarta lösningar finns på laddboxar för att skapa en enkel, effektiv och smidig laddning för hyresgästerna. Exempelvis hjälper lastbalanseringen till för att inte överbelasta huvudsäkringen och även för att kunna kapa energitoppar så det alltid går att hålla koll på energiförbrukningen. Det är även med lastbalanseringen på laddboxen som det går att reglera kapaciteten på antalet bilar som laddas samtidigt, detta kan verkligen komma till hands när det är flera hyresgäster som kanske laddar sin elbil under samma tider.

Inom laddboxar för publik laddning har det skapats flera smarta lösningar för att det ska vara smidigt för alla att ladda sin elbil. I form av olika parkeringsappar och andra effektiva betallösningar som RFID brickor/laddkort som gör det smidigt att använda laddboxar. Publika platser där laddboxar kan installeras är exempelvis hotell, golfbanor, konferensanläggningar och handelsplatser bland annat. Precis som vid laddboxar för fastighetsbolag, bostadsföreningar och liknande kan det även här vara fördelaktigt att använda sig av lastbalanseringen. Den är alltid till fördel för att inte överbelasta huvudsäkringen men även för att reglera hur många bilar som kan laddas samtidigt, vilket kan hända när det är många som har möjlighet att använda laddboxen.

Läs mer

 

Innovativa och smarta lösningar med laddboxar från Opigo

Tekniken fortsätter att gå framåt och det finns redan flera smarta lösningar för att ladda elbilen, oavsett om det är som privatperson i en bostadsrättsförening eller som företag. Med hjälp av ett kort eller en tagg går det enkelt att hålla koll på sin egen förbrukning och samtidigt blir det lättare för företaget eller föreningen att minska på administration och support.

Med hjälp av lastbalansering på laddboxen går det smidigt att reglera när det blir färre eller fler som laddar sina elbilar vid samma tidpunkt. Tack vare detta finns det mindre risk för att huvudsäkringen ska överbelastas och ta skada eller till och med medföra en brandrisk. Systemet med Opigo’s laddboxar är också uppbyggt för att det ska vara enkelt och smidigt för fler laddare att ansluta sig vid senare tillfällen och framtida behov.

Oavsett var du finns i Sverige kan Opigo hjälpa dig med smarta lösningar för laddboxar. Ring för kostnadsfri konsultation: 010-207 00 24.

mer statistik om elbilsladdning finner du på www.elbilsstatistik.se 

Taggar:
laddbox Stockholmladdbox Uppsalaladdbox Västeråsladdbox Mälardalenladdbox Enköping

Letar du efter ett grönt alternativ?

Kontakta oss idag så hjälper vi er med hela ert laddprojekt, från start till mål!